Acı kaybımız

August 26, 2018

Yugoslavya Göçmenleri Derneği Kurucular Kurulu Başkanı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği eski başkanlarından Sn. Zahit Gürdal vefat etmiştir. Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı olarak büyük üzüntümüzü paylaşır, merhuma tanrıdan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz..

Zahit Gürdal kimdir?
1953 yılında Kırklareli Demirköy'e bağlı Hamdibey köyünde doğdu. 1979'da Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi.
Şu anki adıyla Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin o dönemki adıyla Eski Yugoslavya Göçmenleri Derneği Kurucu başkanlığı yaptı. Devamında Bosna-Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Başkanlığı yaptı. Bosna Savaşı yıllarında savaştan kaçıp ülkemize sığınan çoğu kadın, çocuk ve yaşlılardan olan Bosnalı savaş mağdurlarının, iskan edilmesi ve yaşamsal gereksinimlerinin karşılanması noktasında unutulmaz hizmetleri oldu.
Dünya'da ve Türkiye'de giderek artan ağırlaşan çevre sorunlarına karşı çözüm arayan girişim gurupları ile ilgilendi.
Trakya İğneada Eko Sistemi Koruma Derneği Başkanı olarak bölgedeki bitki ve canlı çeşitliliğini korumaya yönelik projelerde gönüllü olarak çalıştı.

Uzun yıllar CHP ve sivil toplum kuruluşlarında sosyal sorumluluk üstlenmiştir. İstanbul'da ailesine ait, ticareti ve üretim alanında faaliyet gösteren bir şirketi yönetmekte olan Gürdal evli ve 2 çocuk babasıydı.

Zahit Gürdal Vakfımızın destekçileri arasında bulunuyordu.

Zahit Gürdal'ın cenazesi 2 Temmuz Pazartesi günü toprağa verilecek olup program belli olduğunda duyurulacaktır.

Önerilen Yazılar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!