“Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı”
Bosna Hersek’in bağımsızlığını yeniden kazanmasının 30. yıldönümü anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü ve Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçiliği iş birliği ile geliştirilen “Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı” 19 Şubat 2022 Cumartesi günü İstanbul’da başlıyor.
Bosna Hersek’in birliğine ve bütünlüğüne ilişkin dünyaya mesajlar verebilecek ve uluslararası kamuoyunu çeşitli kanallardan kültür, sanat ve insan ve yaşama dair enstrümanlar üzerinden üzerinden şekillendirebilecek potansiyele sahip düşünce ve beceri gücünün oluşturulmasına yönelik, temel düzeyde eğitimlerin verileceği özel bir eğitim programı geliştirilmiştir.
Hafta sonları, vizyoner konuşmalar, seminerler, atölye çalışmaları üzerinden yüz yüze, hafta içi ise Eğitim Yönetim Sistemleri üzerinden dijital ortamda uzaktan yürütülecek olan “Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı” 19 Şubat 2022 tarihinde başlayacak ve 3 hafta sürecektir.
“Daha güçlü, Daha Müreffeh ve Daha Barış Dolu Bir Bosna Hersek” öngörüsü ve “Farklılıkların Birlikteliği” anlayışıyla Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi bünyesinde geliştirilen eğitim programı, üç modül üzerinden, Türkiye’nin önde gelen akademisyen, diplomat, bürokrat, sanatçı, asker, iş insanı ve gazetecilerin katkılarıyla ilerleyecektir.
Eğitim programı “Stratejik Analiz Modülü: Dünya, Balkanlar ve Bosna Hersek; Stratejik İletişim Modülü: Farklılıkların Birlikteliği ve Stratejik Etkileşim Modülü: Daha Güçlü, Daha Müreffeh ve Daha Barış Dolu Bir Bosna Hersek”ten oluşmaktadır.
Türkiye’de yaşayan, Türkiye’de yüksek öğrenim görmüş ya da görmekte olan, A-2 seviyesinde Türkçe konuşan Bosna Hersek vatandaşlarının katılacağı eğitim programı, Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi Koordinatörlüğünde, İstanbul Ofisinde yapılacaktır.
İlk aşaması İstanbul’da yapılacak olan “Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı”nın ikinci aşamasının Saraybosna’da daha geniş kitlelere hitap edecek şekilde yapılması planlanmaktadır.
Eğitim Programı Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagić ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof Dr. Şeref Ateş’in konuşmaları ile açılacak, ilk ders Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin tarafından “Yeni Dünya Düzeni, Küresel Çıkarlar ve Küresel Aktörler” başlığı ile verilecektir.
Eğitim programının ilk vizyoner konuşmacısı ise Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu ve BİGMEV Başkanı, Çilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek olacaktır. Sn Muzaffer Çilek’in konuşması “Bosna Hersek bir fikirdir, Bosna Hersek bir idealdir” başlığını taşıyor.
