top of page

BOSNA SANCAK AKADEMÄ°K KÜLTÜR

VE TARÄ°H VAKFI SENEDÄ°

VAKFIN ADI:

Madde 1- Vakfın adı Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı'dır.
İşbu resmi senette sadece Vakıf denilecektir.

VAKFIN MERKEZÄ°:

Madde 2-Vakfın merkezi Ä°stanbul olup, adresi West Ä°stanbul Marina Marmara Mah. Ulusum Cad. No:30 YD10 Beylikdüzü'dür. Ä°lgili mevzuat çerçevesinde Vakıf,  mütevelli heyeti kararı ile yurt içinde ve dışında ÅŸube ve temsilcilikler açabilir.

VAKFIN AMAÇLARI:

Madde 3- Vakfın amaçları;
Bosna – Sancak göçmeni Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlarının;

  1. Kültür, dil, sanat ve folklorik deÄŸerlerini korumak, yaÅŸatmak;

  2. Türkiye ile baÅŸta Bosna Hersek/Sancak ve diÄŸer balkan halkları arasındaki dostluk, sevgi ve iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmek, toplumları bilinçlendirmek, geçmiÅŸte yaÅŸanan acı olayların bir daha yaÅŸanmaması için faaliyetlerde bulunmak;

  3. Tarihini ve tarih boyunca karşılaÅŸtıkları soykırım, katliam ve göç gibi toplumu derinden etkileyen olayları bilimsel olarak araÅŸtırmak, belgelemektir.

VAKFIN FAALÄ°YETLERÄ°

Madde 4- Vakıf amaçlarını gerçekleÅŸtirmek için;

  1.  Üniversitelerin ilgili bölümleri ile uzman kiÅŸi ve kurumlarla iÅŸbirliÄŸi içinde yazılı, sözlü tarih, müzik, folklorik derleme çalışmaları, akademik ve kültürel çalışmalar, BoÅŸnak dili ve edebiyatı üzerine çalışmalar yapar veya yaptırır.

  2. Türkiye ile baÅŸta Bosna /Sancak ve diÄŸer Balkan ülkeleri halkları ve gençleri arasında dostluk, sevgi ve iÅŸbirliÄŸi duygularını geliÅŸtirecek kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler ve turizm etkinlikleri düzenler. Bu amaç doÄŸrultusunda faaliyet gösteren yurt içindeki ve yurt dışındaki kuruluÅŸlarla yasalar çerçevesinde iÅŸbirliÄŸi yapar.

  3. Kültürel ve tarihi deÄŸeri olan her türlü belge, evrak, fotoÄŸraf, film, afiÅŸ, kitap, günce, giyim eÅŸyası ve her türlü anı eÅŸyalarının derlenmesi, arÅŸivlenmesi, korunması ve araÅŸtırmacıların kullanımına sunulması için çalışmalar yapar.

  4. Tarih ve kültürümüzle  ilgili araÅŸtırmalar, yararlı çalışmalar yapan, barış kültürünün geliÅŸmesine katkıda bulunan kiÅŸi ve kurumlara teÅŸvik ödülleri verir.

  5. Vakfın çalışma alanına giren konularda seminer, konferans, panel, sempozyum düzenler; yarışmalar, konserler, festivaller, geziler, yemekli yemeksiz toplantılar tertip eder.

  6. Vakfın amaçları doÄŸrultusunda kitap, broÅŸür, yıllık, dergi, bülten, takvim vb. yayınlar. Kaset, CD-Rom, belgesel film, radyo ve TV programları hazırlar veya hazırlatır. Bu alanlarda danışmanlık hizmeti verir. Ayrıca Vakıf için sosyal medya hesapları açar ve bunları amaçları doÄŸrultusunda iÅŸletir.

  7. Vakfın amaçlarına uygun olarak hizmet vermek amacıyla ihtisas komisyonları kurar, bilimsel ve kültürel danışma kurulları oluÅŸturur.

  8. Tüm bu alanlarda benzeri yerli ve uluslararası hükümetler dışı sivil kuruluÅŸlarla yasalar çerçevesinde iÅŸbirliÄŸi yapar.

VAKFIN GAYESÄ°NÄ° GERÇEKLEÅžTÄ°RMEK Ä°ÇÄ°N YAPABÄ°LECEĞİ Ä°Åž VE Ä°ÅžLEMLER:

Madde 5- Vakıf gayesine ulaÅŸmak için taşınır ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satın alma ve kiralama suretiyle sahip olmaya ve kullanmaya, vakıflara iliÅŸkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve feraÄŸ etmeye, gelirlerini almaya ve harcamaya, vakıf malvarlığına giren bir ya da birden çok taşınmaz mal veya gelirlerini bir ya da bir çok kez yatırımda kullanmaya, vakıf amaç ve hizmet konularına aykırı olmamak koÅŸulu ile yapılacak bağış ve vasiyet, satın alma ve diÄŸer yollarla mal ettiÄŸi taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa, menkul deÄŸerleri almaya ve vakfın amacı doÄŸrultusunda bunları deÄŸerlendirip satmaya, vakfın amaçlarına benzer çalışmalarda bulunan yurtiçi ve yurt dışındaki vakıflar, gerçek ve tüzel kiÅŸiler ile iÅŸbirliÄŸi yapmaya, yardım almaya, bu yardımı saÄŸlamak için anlaÅŸmalar yapmaya, taşınmaz malların irtifak, intifa, sükna, üst, rehin, ipotek gibi mülkiyetten gayri ayni haklarını kabule, bu hakları kullanmaya, olan ya da olacak gelirleri ile kuracağı sözleÅŸmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehin ve ipoteÄŸi dahil her türlü güvenceleri almaya, geçerli banka kefaletlerini kabule, vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleÅŸtirmek için gerektiÄŸinde ödünç almaya, kefalet, rehin, ipotek ve diÄŸer güvenceleri vermeye, vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye ve vakfa gelir saÄŸlamak amacı ile olaÄŸan iÅŸletme ilkelerine göre çalışacak iktisadi iÅŸletmeler, ÅŸirketler kurmaya, kurulu olanlara iÅŸtirake, bunları doÄŸrudan iÅŸletmeye yada denetimi altında bir iÅŸletmeciye iÅŸlettirmeye, vakfın amaç ve hizmet konularından birinin yada tümünün gerçekleÅŸtirilmesi için yararlı ve gerekli görülen giriÅŸim, tasarruf, mal edinme, inÅŸaat ve benzeri sözleÅŸmeleri yapmaya Türk Medeni Kanununun 48. Maddesinde belirtildiÄŸi üzere izinli ve yetkilidir.
Vakıf bu yetki ve gelirlerini Türk Medeni Kanunu ile yasaklanan maksatlarla kullanamaz.

VAKFIN KURULUÅž MAL VARLIÄžI:

Madde 6-  Vakfın kuruluÅŸ malvarlığı kurucular tarafından vakfa tahsis edilmiÅŸ olan 100.000TL (YÜZBÄ°NTÜRKLÄ°RASI) liradır. KuruluÅŸ malvarlığı, vakfın kurulmasını müteakip, malvarlığına yapılacak ilavelerle arttırılabilir.

VAKFIN ORGANLARI:

Madde 7- Vakfın organları aÅŸağıda gösterilmiÅŸtir.

  • Mütevelli Heyeti

  • Yönetim Kurulu

  • Denetim Kurulu

MÜTEVELLÄ° HEYETÄ°:

Madde 8- Vakfın mütevelli heyeti, ekli listede adları yazılı ve iÅŸbu vakıf senedi altında imzaları bulunan 55 kiÅŸiden oluÅŸur.

  • Mütevelli heyeti üyelerinin yüksek öÄŸrenim mezunu olmaları zorunludur.

  • Mütevelli heyeti üyeliÄŸi sıfatı deÄŸiÅŸmezdir. Vakfa önemli hizmet ve katkıları olabilecek kiÅŸiler, mütevelli heyetinin alacağı kararla mütevelli heyetine dahil edilebilir. Ölüm, istifa, medeni hakları kullanma ehliyetinin ortadan kalkması vb. sebeplerle üyeliÄŸin sona ermesi halinde, eksilen üyelikler için mütevelli heyetine yeni üye seçilir.

  • Mütevelli heyet üyeliÄŸinin ölüm, istifa ya da baÅŸka bir nedenle boÅŸalması halinde, boÅŸalan üyeliklere, mütevelli heyetinin alacağı kararla en az 1 yıl Vakıf üyesi olan kiÅŸiler arasından seçim yapılır.

  • Vakfın kurucusu olan mütevelli heyet üyeleri, ölüm veya saÄŸlık sorunları nedeni ile kendilerinden boÅŸalacak mütevelli heyeti üyeliklerine mütevelli üyesi olma ÅŸartını taşıyan iki aile üyesini veya Vakfa en az 1 yıl boyunca üye olan kiÅŸiler arasından üç aday ismi önerebilirler.  Kurucu mütevelli üye, kendisinden sonra mütevelli heyeti üyesi olmasını istediÄŸi 2 adayın  ismini görevini saÄŸlıklı olarak ifa ettiÄŸi dönem içinde kapalı ve imzalı zarf içinde yönetim kuruluna teslim etmiÅŸ olmalıdır. Bu durumda seçim, öncelikle bu adaylar arasından yapılır. Mütevelli heyetinin alacağı kararla bu kiÅŸiler mütevelli heyetine seçilebilir.

MÜTEVELLÄ° HEYETÄ°NÄ°N GÖREV VE YETKÄ°LERÄ°:

Madde 9-Mütevelli heyeti, vakfın en yüksek karar organıdır. Mütevelli heyetinin yetkileri aÅŸağıda gösterilmiÅŸtir:

  • Yönetim kurulunu seçmek,

  • Denetim kurulunu seçmek,

  • Vakıf yönetim kurulunca hazırlanan faaliyet raporu ile denetim kurulu raporlarını görüÅŸüp incelemek, yönetim kurulunun ibrası konusunda karar vermek,

  • Yönetim kurulunca hazırlanacak vakıf iç mevzuat tasarılarını aynen veya deÄŸiÅŸtirerek kabul etmek,

  • Yönetim kurulunca hazırlanacak yıllık bütçe tasarılarını aynen veya deÄŸiÅŸtirerek kabul etmek,

  • GerektiÄŸinde vakıf senedinde ilave ve deÄŸiÅŸiklikler yapmak,

  • Vakıf faaliyetleri konusunda genel politikaları belirlemek.

  • Ä°lgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, yurt içinde ve yurt dışında ÅŸube ve temsilcilik açılmasına ve kapatılmasına karar vermek.

  • Üye giriÅŸ aidatlarını ve yıllık aidatları belirlemek.

MÜTEVELLÄ°  HEYETÄ°NÄ°N  TOPLANTI ZAMANI  VE  KARAR  NÄ°SABI:

Madde 10- Mütevelli heyetinin ilk toplantısı, vakfın tescilini müteakip bir ay içinde yapılır.

Mütevelli heyeti toplantıları genel kurul toplantısı niteliÄŸi taşır. Mütevelli heyeti takip eden dönemlerde yılda en az bir defa olaÄŸan, gerektiÄŸinde de olaÄŸanüstü olarak toplanır. OlaÄŸan toplantılar her yıl Åžubat ayı içinde yapılır.

Mütevelli heyeti ayrıca yönetim kurulunun gördüÄŸü lüzum üzerine veya mütevelli heyet üyelerinin en az dörtte birinin yazılı olarak yönetim kurulundan talepte bulunmaları halinde olaÄŸanüstü olarak toplanabilir. OlaÄŸan ve olaÄŸanüstü toplantılarda, ilan olunan gündemde yer almayan konular görüÅŸülemez. Ancak, olaÄŸan toplantıda divanın teÅŸkilinden hemen sonra, hazır bulunanların, en az beÅŸte birinin yazılı önerisi ile; senet deÄŸiÅŸikliÄŸi ve vakıf organları ile vakfa yükümlülük ve sorumluluklar yükleyecek konular dışında gündeme madde ilavesi mümkündür.

Toplantı tarihi, yeri, saati ve gündemi, toplantı gününden en az 15 gün önce imza karşılığı veya üyelere ulaÅŸacak ÅŸekilde taahhütlü mektupla bildirilir.

Mütevelli heyet üye tamsayısının yarısından bir fazlası ile toplanır. ÇoÄŸunluk saÄŸlanamadığı takdirde toplantı, bir hafta sonra aynı gün ve saatte aynı yerde yapılır. Bu ikinci toplantıda toplantı nisabı, üye tamsayının üçte birinden (1/3) az olamaz.
Mütevelli heyeti karar yeter sayısı ise, toplantıya katılanların yarıdan bir fazlasıdır. Oyların eÅŸit olması halinde, divan baÅŸkanının oyu iki oy sayılır. Oylamanın ne ÅŸekilde yapılacağı ayrıca karara baÄŸlanır. Her üyenin tek oy hakkı vardır. Mütevelli heyeti toplantılarında vekaleten oy kullanılamaz.

Vakıf senedinde yapılacak deÄŸiÅŸiklik, düzeltme veya ilaveler ile Vakıf üyeliÄŸinden ihraç kararlarında  karar yeter sayısı, üye tam sayısının beÅŸte üçüdür.

YÖNETÄ°M KURULU:

Madde 11- Vakıf yönetim kurulu, mütevelli heyetince 2 yıllığına gizli oy açık sayımla seçilecek 9 asil ve 5 yedek üyeden oluÅŸur. Yönetim kurulu üyelerinin yüksek öÄŸrenim mezunu olması ve en az 6’sının mütevelli heyeti üyesi olması zorunludur. DiÄŸer yönetim kurulu üyeleri Vakfa en az 2 yıl üye olan kiÅŸiler arasından seçilebilir.

Ä°lk yönetim kurulu üyeleri vakıf senedinde gösterilmiÅŸ olan üyelerden oluÅŸur ve 2 yıl için görev yapar. Yönetim kurulunun ilk toplantısında baÅŸkan, baÅŸkan yardımcısı ve muhasip üye seçilerek görev taksimi yapılır. Görev süresi bitmeden herhangi bir sebeple yönetim kurulu üyeliÄŸi sona eren üyenin yerine, sırasına göre yedek üyelerden biri göreve çaÄŸrılır. Yönetim kurulu üyeleri art arda en çok 3 dönem için seçilebilir; bir dönem ara vermek ÅŸartıyla daha sonra tekrar seçilebilir.

Yönetim kurulu ayda en az bir kere toplanır. Geçerli mazereti olmadan arka arkaya (3 ) toplantıya katılmayan yönetim kurulu üyesi, bu görevden çekilmiÅŸ sayılır. Toplantı yeter sayısı üye tam sayısının yarısından bir fazlası (6kiÅŸi ) olup, kararlar  mevcudun salt çoÄŸunluÄŸu ile alınır. Oyların eÅŸit olması halinde baÅŸkanın oyu iki oy sayılır. Alınan kararlar noter tasdikli karar defterine yazılarak imzalanır.

YÖNETÄ°M KURULUNUN GÖREV, YETKÄ° VE SORUMLULUKLARI:

Madde 12- Yönetim kurulu, vakfın idare ve icra organıdır.

Bu sıfatla yönetim kurulu:

  • Vakıf gayesi doÄŸrultusunda her türlü kararı alır ve uygular.

  • Mütevelli heyetçe belirlenen genel politikalar ışığında, vakıf faaliyetlerinin düzenli ve verimli olarak yürütülmesini saÄŸlar. Bu baÄŸlamda gerekli iç mevzuat tasarılarını hazırlar ve mütevelli heyetin onayına sunar.

  • Vakıf malvarlığının deÄŸerlendirilmesi ve yeni mali kaynaklara kavuÅŸturulması hususunda gereken çalışmaları yapar.

  • Vakıf tüzel kiÅŸiliÄŸi adına, bütün gerçek ve tüzel kiÅŸilerle hukuki, mali ve sair konularda gerekli giriÅŸimlerde bulunur ve iÅŸlemler yapar.

  • Görev, yetki ve sorumlulukları açıkça önceden belirlenmek kaydıyla vakfa müdür atar, vakıf genel sekreterliÄŸi veya benzeri yardımcı birimler oluÅŸturabilir, gerektiÄŸinde görevlerine son verir.

  • Vakıfta istihdam edilecek personeli belirler, atamasını yapar, ücretlerini tayin eder, gerektiÄŸinde iÅŸlerine son verir.

  • Vakfın gayelerine ulaÅŸmak amacıyla gerekli gördüÄŸü alt çalışma gruplarının kurulmasına karar verir.

  • Vakfın muhasebe iÅŸlerini takip ve kontrol eder, hesap dönemi sonunda gelir-gider cetveli ve bilançoların düzenlenerek ilgili idareye gönderilmesini ve ilanını saÄŸlar.

  • Mütevelli heyetinin kabul ettiÄŸi yıllık bütçeyi uygular.

  • Mütevelli heyet toplantıları ile ilgili hazırlık iÅŸlemlerini yerine getirir.

  • Mütevelli heyet toplantılarında, döneme ait vakıf faaliyet raporunu ibraya sunar.

  • Ä°lgili mevzuat ile vakıf senedi ve vakıf iç mevzuatının gerektirdiÄŸi diÄŸer görevleri yapar.

  • Yönetim kurulu mütevelli heyetince belirlenen yıllık bütçeyi aÅŸacak ÅŸekilde Vakfı borçlandıramaz ve tek kalemde

  • Vakıfın yıllık bütçesinin ¼’ünü aÅŸan tutarda borçlandırıcı iÅŸlemleri ve ödemeleri yapamaz.

VAKFIN TEMSÄ°LÄ°:

Madde 13- Vakfı yönetim kurulu temsil eder. Yönetim kurulu bu temsil yetkisini sadece yönetim kurulu baÅŸkanı ve baÅŸkan yardımcısına devredebilir. Vakfın temsilinde çift imza kuralı esastır. Vakfı yükümlülük altına sokan her türlü hukuki iÅŸlemler baÅŸkan ve yönetim kurulu üyeleri arasından yetkilendirilmiÅŸ üyeler tarafından imza edilir.

DENETÄ°M KURULU:

Madde 14- Denetim kurulu mütevelli heyet adına vakfın faaliyet ve hesaplarını denetlemek için kurulmuÅŸ bir organdır. Denetim kurulu, mütevelli heyetçe kendi içinden veya vakfa sonradan üye olacak kiÅŸiler arasından 2 yıl için seçilecek 3 kiÅŸiden oluÅŸur. Ayrıca 3 yedek üye seçilir. Denetim kurulunun üçte ikisinin mütevelli heyet içinden seçilmesi zorunludur. Herhangi bir sebeple ayrılan asıl üye yerine yedek üye göreve çaÄŸrılır.

Denetim kurulu, incelemelerini tüm defter, kayıt ve belgeler üzerinde yapar. Hesap dönemi itibari ile düzenlenecek rapor, mütevelli heyet toplantısından en az 15 (on beÅŸ) gün önce mütevelli heyete gönderilmek üzere yönetim kuruluna verilir. Vakfın ilk denetleme kurulu üyeleri Vakıf senedinde gösterilen üyelerdir ve 2 yıl için görev yaparlar.

VAKIF DANIÅžMA KURULU:

Madde 15- Vakıf Danışma Kurulu, Kültür, Tarih, Sanat ve Sosyal bilimler alanlarında akademik düzeyde çalışmaları veya deneyimleri olan kiÅŸiler arasından mütevelli Heyet tarafından seçilir ve dokuz üyeden oluÅŸur.

Vakıf Danışma Kurulu, Vakıf üyeleri arasından, ya da vakıf dışından seçilebilir. Vakıf Yönetim Kurulu eski BaÅŸkanları Vakfı Danışma Kurulu doÄŸal üyesidir.

Vakıf Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi 2 yıldır.  Süresi dolmadan herhangi bir nedenle ayrılan üyenin yerine Vakıf yönetim Kurulunca seçim yapılır ve seçilen, ayrılanın görev süresini tamamlar.

15.1. Vakıf Danışma Kurulunun Toplantı ve Kararları:

Vakıf Danışma Kurulu BaÅŸkanın ya da Vakıf Yönetim Kurulu BaÅŸkanının çaÄŸrısı üzerine, yılda en az iki kez olaÄŸan toplanır.

Vakıf Danışma Kurulu, katılan üyelerle çalışmalarına baÅŸlar ve ilk toplantısında bir BaÅŸkan, bir BaÅŸkan Yardımcısı ve bir Sekreter seçer. Danışma Kurulu oy çokluÄŸu ile karar alır.

15.2. Vakıf Danışma Kurulunun Görev ve Yetkileri

Vakıf Danışma Kurulunun görev ve yetkileri aÅŸağıda gösterilmiÅŸtir:

  • Vakıf Mütevelli Heyeti ile Vakıf Yönetim Kurulunca verilmiÅŸ danışma konularında inceleme yaparak raporlar hazırlamak.

  • Vakıf amacı ve hizmet konuları ile ilgili inceleme ve araÅŸtırmalar yapmak.

  • Vakıf Mütevelli heyeti  ile Vakıf Yönetim Kurulu’na raporlar vermek, önerilerde bulunmak.

  • Vakıf Resmi Senet deÄŸiÅŸikliÄŸi tasarıları ve Vakıf Yönetmelikleri tasarılarını incelemek ve görüÅŸlerini bildirmek.

VAKIF ÜYELİĞİ VE ÜYELÄ°K AÄ°DATI

Madde 16- Vakıf’a üye olmak için adayın yüksek öÄŸrenim mezunu olması gerekmektedir. En az üç mütevelli heyeti üyesinin ilgili kiÅŸinin üyeliÄŸe kabulünü yönetim kuruluna teklif etmesi gerekir. ÜyeliÄŸe kabul kararı yönetim kurulu tarafından nitelikli çoÄŸunlukla, yani en az 6 yönetim kurulu üyesinin olumlu yönde kullanacağı oyla mümkün olur. Yönetim kurulu Vakıf üyeliÄŸi ile ilgili kararı talep tarihinden itibaren 3 ay içinde almakla mükelleftir. Yönetim kurulunun üyeliÄŸe kabul veya ret kararı kesindir.

Vakıf üyelerinin mütevelli heyeti tarafından belirlenecek olan giriÅŸ ödentisi ile yıllık aidatı ödemesi gerekir. Vakıf kurucularından, kuruluÅŸta vakıf senedi ile taahhüt ettikleri maddi edimleri yerine getirmiÅŸ olmaları ÅŸartı ile ilk üç yıl için aidat alınmaz. Aidat borcu olan üye Vakıf organlarına aday olamaz. Üyelik tarihini takip eden 3 sene boyunca aidat borçlarını ödememiÅŸ olan üyenin Vakıf üyeliÄŸi yönetim kurulu kararı ile sonlandırılır. Ä°lk yıl için giriÅŸ aidatı 500TL’dir.

ONURSAL ÜYELÄ°K

Madde 17- Vakfın amaçlarının gerçekleÅŸmesi doÄŸrultusunda önemli katkıları olan yurt içinde veya yurt dışından gerçek veya tüzel kiÅŸilere yönetim kurulunun teklifi ve mütevelli heyetinin kararı ile onursal üyelik payesi verilebilir. Onursal üyelerin aidat yükümlülüÄŸü olmadığı gibi Vakıf organlarına seçilmesi de mümkün deÄŸildir.

ÜCRET

Madde 18- Mütevelli Heyet üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim Kurulu üyeleri ve Danışma Kurulu Üyeleri vakıfta deruhte ettikleri görevlerinden dolayı ücret alamazlar, yalnız bu görevler dolayısıyla yaptıkları zorunlu harcamalar belgelenmek ÅŸartıyla kendilerine ödenebilir.

VAKFIN GELÄ°RLERÄ°:

Madde 19- Vakfın gelirleri aÅŸağıda gösterilmiÅŸtir:

  • Vakfın amacına uygun her türlü ÅŸartlı, ÅŸartsız bağışlar ile yardımlar.

  • Vakıf faaliyetlerinden elde edilecek muhtelif gelirler.

  • Ä°ktisadi ve ticari iÅŸletmeler, iÅŸtirakler ve ortaklıklardan saÄŸlanacak gelirler.

  • Vakıf menkul ve gayrimenkulleri ile diÄŸer varlık ve haklarının deÄŸerlendirilmesi ile saÄŸlanacak gelirler.

  • Vakıf üyelerinin giriÅŸ ödentileri ve yıllık aidatları

VAKIF GELİRİNİN TAHSİS VE SARF EDİLECEĞİ YERLER:

Madde 20- Vakıf tarafından yıl içinde elde edilen gelirlerin ne kadarının idame giderlerine, ihtiyatlara ve Vakıf mal varlığını arttıracak yatırımlara ayrılacağı ne kadarının ise kurulacak fonlara ve Vakıf amaçlarına uygun diÄŸer faaliyetlere aktarılacağı Yönetim kurulunca belirlenir.

RESMİ SENET DEĞİŞİKLİĞİ:

Madde 21-  Vakıf senedinde yapılacak deÄŸiÅŸiklikler yönetim kurulunun veya mütevelli heyet üyelerinin en az beÅŸte birinin (1/5) yazılı teklifi ile, mütevelli heyet üye tamsayısının en az 3/5’inin  onayı ve mahkeme tarafından verilecek karar ile yapılır.

VAKFIN SONA ERMESÄ°:

Madde 22- Vakfın herhangi bir sebeple sona ermesi halinde borçların tasfiyesinden arta kalan mal ve hakların Vakıf’ın amaç ve gayelerine uygun hangi Vakıf Dernek veya Kuruma devredileceÄŸi Mütevelli Heyetince  karara baÄŸlanır.

VAKIF KURUCULARI:

Madde 23- Vakıf kurucularının ve aynı zamanda mütevelli heyeti üyelerinin adı, soyadı aÅŸağıda gösterilmiÅŸtir.

ADEM FAZLIOÄžLU
ADNAN TÜRKOÄžLU
ALPARSLAN CEMAÄ°L BATUK
ALTAN AKOVA
AZRA TÜZÜNOÄžLU ALTINDERE
BAHRÄ° ALBAYRAK
BAÅžAR  PAKÄ°Åž
CAVÄ°T GANÄ°Ç
CEMAL BAYHAN
CEVDET BÄ°LGE
ELMAS ORAK
ERCAN GÜL
ESAT GÜNGÖR
FEHÄ°M ÇURKÄ°Ç
FERHAT SANCAKLI
FÄ°KRET AKOVA
FUAT KAÇAR
HAKAN AKTAÅž
HAŞİM  ERDEN
HÜSEYÄ°N GÜL
Ä°BRAHÄ°M  MERT
Ä°LHAN DEMIROK
Ä°SMAÄ°L KANSU
KEMAL DEMÄ°RKIRAN
KENAN BALKAN
MEHMET AKÄ°F GÖÄžÜSGEREN
MEHMET HAKAN KUÅž
MÄ°RZAT MERT
MUAMMER BAYRAKTAR
MUNÄ°P SEÇKÄ°N
MURAT DOGAN
NASUF ÖZTÜRK
NERMÄ°N DEMÄ°R
NIHAT TAMER
NUSRET SANCAKLI
RECEP SALPAT
RIFAT KARADAÄž
SEDAT BAÅž
SEDAT ZÄ°YADE
SELAATTÄ°N GÖÇTÜRK
SEMIHA BAYSOY
SENAD KALKAN
SERDAR AYDAR
SERKAN ÅžENAY
SÄ°BEL AKOVA
SUAT KURTOÄžLU
ÅžEFÄ°K AKÇÄ°N
ÅžENGÜL KOCAAÄžAÇ
ÅžEKÄ°B AVDAGÄ°Ç
ÅžENAY BÄ°ÇER
ÜMMÜHAN NEZÄ°ROÄžLU
ÜZEYÄ°R SEVDÄ°K
VAHDETTIN BAYRAK
Y. YUNUS AYNAZ
ZAFER ÇAÄžATAY

 

 

Geçici Madde 1-
Vakfın ilk yönetim kurulu ve denetleme kurulu asil ve yedek üyeleri aÅŸağıda gösterilmiÅŸtir.

Yönetim Kurulu asil Üyeler:   

1- Cevdet Bilge
2- Adem Fazlıoğlu
3- Mehmet Akif GöÄŸüsgeren
4- Hüseyin Gül
5- Rıfat Karadağ
6- Ümmühan NeziroÄŸlu
7- Elmas Orak
8- Recep Salpat
9- Sedat Ziyade

 

Yedek Üyeler:
1- Sibel Akova
2- Åženay Biçer
3- Nasuf Öztürk
4- HaÅŸim Erdem
5-Nusret Sancaklı

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri
1-Ä°brahim Mert
2-Kenan Balkan
3-Adnan TürkoÄŸlu

Yedek Üyeler
1-Esat Güngör
2-Bahri Albayrak
3-Senad Kalkan

 

Geçici Madde 2-
Vakfın tescili için gerekli tüm iÅŸlemleri yapmak üzere Av. Rıfat KaradaÄŸ yetkili kılınmıştır.

bottom of page