3. Bosna Sancak Kültür Günleri

Başladı

591_istanbulticaretodasi_ito.jpg

Katkılarıyla

3. Bosna Sancak Kültür Günleri, 13 Ekim Cumartesi Günü Deniz Müzesi'nde yapılan tören ile baÅŸladı. Tören seçkin bir davetli  önünde gerçekleÅŸti.

​

Kültür Günleri'nin ilk konuÅŸmasını Bosna Sancak Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi BaÅŸkanı Muhammet Sancaktar yaptı. Devamında konuÅŸmasını yapmak üzere Ä°stanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi BaÅŸkanı ErdoÄŸan Erden kürsüye geldi. Son olarak da Kültür Günleri'nin planlayıcısı ve organizatörü Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Elmas Orak selamlama ve açılış konuÅŸmalarını yaptılar.

Bosna Sancak Kültür Güleri'nin açılış etkinliÄŸi Anur Hadžiomer Sergisi'nin sponsoru Istanbul Ticaret Odası adına ITO BaÅŸkanı Åžekip Avdagiç bir selamlama konuÅŸması yaptı.

​

Açılış törenine katılan Ä°stanbul Milletvekili ve CHP Grup BaÅŸkanvekili Akif Hamzaçebi de kısa bir konuÅŸma ile katkılarını sundu.

​

Bosna Sancak Kültür Günleri bu yıl Bosna Hersek Cumhuriyeti Türkiye BüyükelçiliÄŸi'nin destekleri ile düzenlendi. Açılış törenin son konuÅŸmacısı, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Sn Bakir Sadović'ti. Sn Sadović basına verdiÄŸi demeçte "Böyle soydaÅŸlarım olduÄŸu için gurur duyuyorum. Sinema müzik kitap tanıtımı gibi etkinlikler bir gün deÄŸil tam 15 gün boyunca sanatseverlerin beÄŸenisine sunulacak. Kültür Günleri'ni her yıl iple çektiÄŸimi söyleyebilirim" dedi.

​

Bosna Hersek Kültür Günleri'ne çok sayıda sivil toplum kuruluÅŸunun yanısıra 19 tane derneÄŸi bünyesinde barındıran Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu da Ergün Erkap BaÅŸkanlığında geniÅŸ bir ekiple katıldı. Adana Bosna Hersek KardeÅŸlik YardımlaÅŸma Kültür DerneÄŸi BaÅŸkanı Kasım Gül, Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür YardımlaÅŸma DerneÄŸi BaÅŸkanı Behiye Çark, Kırklareli-Vize Balkaya Bosna Sancak Kültür ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi BaÅŸkanı Bayram Yılmaz,TBHKDF Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Yardımcısı Ä°smet Çalışkan, TBHKDF Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Yardımcısı ve Sefaköy ÇaÄŸdaÅŸ Bosna Sancak Dayanışma EÄŸitim Kültür DerneÄŸi üyesi Nejat Öztürk aramızda bulundular. Adana'dan Ä°stanbul'a Karamürsel'den Biga'ya Adapazarı'ndan Ä°zmir'e tüm derneklerimizi yanımızda görmek bizleri onurlandırdı.

​

Açılışa Maltepe Belediye BaÅŸkanı Ali Kılıç, Ayvalık Küçükköy Belediye BaÅŸkanı Mesut Ergin, eski futbolcular Elvir Baliç ve Fevzi Layiç de katılarak ÅŸeref verdiler. Sancak Dostları Platformu BaÅŸkanı Salih Akgül de açılışı onurlandıran konuklarımız arasındaydı.

​

Kültür Günlerimiz'in açılış etkinliÄŸi Anur Hadžiomerspahić grafik sergisiydi. GeçtiÄŸimiz yıl genç yaÅŸta aramızdan ayrılan Anur'un anısına  açılan bu sergiye babası Enver (Enje) Hadžiomerspahić Saraybosna'dan gelerek katıldı. Çok duygulanan ve konuÅŸamayacak durumda olan baba Hadžiomerspahić kısa bir selamlama ile yetindi. Enje Hadžiomerspahić ilerleyen dakikalar içinde daha Anur'un Human Conditions (Ä°nsan Durumları) adlı sergisinin açılışında olduÄŸu gibi kaval ile bir mini konser verdi. Bu konser sırasında açılışa katılan tüm konuklar babanın acısını yaÅŸadılar.

​

Anur Hadžiomerspahić grafik sergisi, Ä°nsan Durumları, Yalancı Sanat, Made in Bosna, Saraybosna'dan Kartpostallar, Ticari Çalışmalar baÅŸlıkları altında sanatçının çok sayıda eserine ev sahipliÄŸi yapıyor. 600 M2 bir Barbaros Sergi Salonu'nda Anur hakkında daimi olarak video gösterisi de yapılıyor. MüziÄŸe her zaman çok yakın olan bir dönem kendi topluluÄŸu ile müzik de yapan Anur'un -ki bu videoları da izleyebilirsiniz- son çalışması olan Saraybosna Oda MüziÄŸi Festivali için yapmış olduÄŸu afiÅŸ de kartpostal olarak konulara dağıtılmakta.

​

Yandaki videolarda Enje Hadžiomerspahić'in konserini Fox TV'nin açılış haberini ve açılıştan fotoÄŸrafları görebilirsiniz. Bu serginin gerçekleÅŸmesini saÄŸlayan sergi sponsorumuz ITO'ya ÅŸükranlarımızı sunarız.

PHOTO-2018-10-15-17-28-32.jpg
44183982_1187989758024968_53374023861199