Biz Boşnaklar Kimiz ?

Günümüz Bosna-Hersek'inin en önemli tarihçisi, felsefe ve düşünce adamlarından biri, Prof. Dr. Muhamed Filipović.

Bosna Sancak Akademik Grubu üyelerinin davetiyle 23 Ekim 2011 günü Anadolu Yakası Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği salonunda Prof. Dr. Muhamed Filipović'in "Ko smo mi Bošnjaci/ Biz Boşnaklar Kimiz ?" konulu konferansında Boşnakların tarihi hakkında değerli bilgiler veriyor.

Suze Majki Srebrenice

Srebrenica'lı anaya gözyaşları

Bosna-Hersek’li usta şair- yazar Abdulah Sidran’ın 11Temmuz 2007 tarihinde Saraybosna’da kaleme aldığı duygu yüklü ‘’Srebrenica’lı Anaya Gözyaşları’’ isimli ‘’ağıt şiirinin’’ Türkçe çevirisini, Srebrenica Soykırımı’nın acısını yüreklerinde hisseden Türk okurlarına  sunmaktayız.

Srebrenica Soykırımı

Srebrenica’nın 11 Temmuz 1995 günü ‘’Bosna Sırp Cumhuriyeti Ordusu’’ ve beraberlerindeki Sırbistan İçişleri Bakanlığı desteğindeki Sırp çetnik çeteleri tarafından işgal edildikten sonraki bir hafta içinde yaşadığı Büyük Soykırım,tarih boyunca yaşadığı tüm acılarının toplamından büyüktür.

Srebrenica Soykırımı'nın 19 yılı anma etkinlikleri kapsamında Vakfımız tarafından hazırlanmış olan bu kitapçık Srebrenica'ya götüren günleri ve Soykırım'ı; Uygar Dünya'nın bu konudaki yaklaşımını ele almaktadır.

19. Yılında Srebrenica Soykırımı

"Uygar Batı’nın başka bir din başka bir inanç başka bir etnik gruba tahammül edemeyişinin

örneğidir Bosna. Avrupa’nın yanı başında bunun bir örneğidir. Küçücük bir Bosna’ya bile

tahammül edemeyişlerinin büyük örneğidir. "

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Srebrenica Soykırımı'nın unutturulmaması bilinci içinde, Soykırım'ın 19 yılında bir toplantı düzenledi. İstanbul Ticaret Üniversitesi konferans salonunda 5 Temmuz 2014 günü yapılan toplantıda konuşmacı savaş yıllarının Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sn Hikmet Çetin'di.

Bosna'nın Kültürel ve Ulusal Dirilişi

Prof Dr. Senadin LAVIĆ

Avrupa’nın kadim uluslarından birinin, Boşnaklar’ın; Ortaçağ’dan günümüze uzanan zorlu tarihinin detayları kanlı Bosna Savaşı’nın nedenlerini de içinde barındırmaktadır.

Vakfımızın geleneksel konferanslarından dördüncüsünde

BZK Preporod Başkanı Prof Dr. Senadin Lavic’in yaptığı konuşmanın tam metninin Türkçe çevirisini bulacaksınız.