Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine*

* Bosna- Hersek Devlet Günü kutlu olsun.

Bosna Hersek Devlet Günü (Dan Državnosti Bosne i Hercegovine), İstanbul’da eğitim gören Bosna- Hersekli öğrencilerin kurduğu Genç Boşnaklar Derneği İstanbul tarafından düzenlenen tören ile kutlandı.

Bosna Hersek’in  Yugoslavya içinde eşit bir Cumhuriyet olarak tanındığı,ZAVNOBiH (Bosna Hersek'in Özgürlüğü için Antifaşist Halk Konseyi-Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine)  25 Kasım 1943 yılında Mrkonjić  Grad kentinde yapılan toplantısının üzerinden 74 yıl geçti. Ancak her yıl aynı heyecan ile kutlanıyor. İstanbul'da yapılan törene Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof Dr. Enes Durmišević konuşmacı olarak katıldı. Istanbul Büyük Şehir Belediyesi Gençlik Meclisi salonundaki tören Bosna Hersek Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti milli marşlarının okunması ile başladı.

Törende açılış konuşmasını Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhić yaptı. Devlet Günü törenine Vakfımız adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Göğüsgeren, Yönetim Kurulu Üyemiz Hüseyin Gül ve Mütevelli Heyeti Üyemiz Üzeyir Sevdik katıldılar. Prof Dr. Enes Durmišević’in renkli üslubu ile bir tiyatro keyfinde ve dost meclisi tadında geçen tören üç saatten fazla sürdü.