Jasmila Žbanić SöyleÅŸisi ile Sona Erdi

Vakfımız tarafından düzenlenen Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında yer alan "GerçekliÄŸin ÅžiirselliÄŸi" baÅŸlıklı Jasmila Žbanić filmleri toplu gösterimi Žbanić'in katıldığı söyleÅŸi ile sona erdi. Bu aynı zamanda bu yıl ilki düzenlenen Bosna Sancak Kültür Günleri'nin kapanış etkinliÄŸiydi.

Vakfımız ve Pera Müzesi'nin iÅŸbirliÄŸi Polin Waterparks firmasının sponsorluÄŸunda Pera Müzesi salonlarında gerçekleÅŸtirilen "GerçekliÄŸin ÅžiirselliÄŸi" Jasmila Žbanić filmleri toplu gösterimi 18 Ekim günü ""Saraybosna'da bir gün" filmi ile baÅŸlamıştı.

​

Berlin Film Festivali'nde 2006 yılında "Grbavica - Esma'nın sırrı" filmi ile Altın Ayı ödülünü alan Bosnalı kadın yönetmen Jasmila Žbanić 22.Ekim cumartesi günü ülkemize geldi. Aynı akÅŸam Divanhana- Suzan KardeÅŸ konserine ve devamındaki yemeÄŸe onur konuÄŸu olarak katıldı.

ElektriÄŸi ile gülümsemesi ve hoÅŸ dialogları ile çevresine enerji yayan Žbanić, 23. Ekim pazar günü ilk gösterim seansından sonra saat 15.30'da izleyicileri ile söyleÅŸiye katıldı.

​

SöyleÅŸiye ilginin büyüklüÄŸü ve katılımcıların konuya hakimiyetleri dikkat çekiciydi. Bu ilgi, sanatçıyı da çok mutlu

ederken, bazı televizyon kanalları ve gazeteler de çekimler yapıp söyleÅŸiler gerçekleÅŸtirdiler.

​

Bu etkinliÄŸin gerçekleÅŸmesinde deÄŸerli katkılarından ötürü Jasmila Žbanić'e, Pera Müzesi'ne ve ana sponsorumuz Polin Waterparks firmasına teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz.