Hoşgeldiniz, Dobro Došli

Bosna ve Sancak kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Boşnakların; tarih, kültür, dil, sanat, folklorik değerlerini korumak,yaşatmak, araştırmak ve belgelemek amacıyle kurulan Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı'nın resmi web sayfasına hoş geldiniz.

Boşnakların; trajediler, göçler, katliamlar, soykırımlar ve büyük mücadelelerle dolu tarihini ve kültür mirasını ön yargı ve şovenizmden uzak, bilimsel dürüstlükle kayda almak, belgelendirmek ve Türkiye ile başta Bosna, Hersek, Sancaklı Boşnaklar ve diğer balkan halkaları arasında dostluk , sevgi ve işbirliğini geliştirmek, öncelikli hedefimiz...

Yerel tarihimizin belki de en önemli parçası olan geçmiş kuşakların göç hikayelerini, anılarını kayda almakta geç kaldığımızı biliyoruz.Ancak son hatıraları olan kuşakları yitirmeden kurtaracağımız anılar, belgeler hem yerel tarihimizin hem de ortak tarihimizin zenginliği olacak, bu alanda, Tüm kurucu, üye ve dostlarımızın katkıları bizi hedefe biraz daha yakınlaştıracaktır.