Srebrenica Soykırımı'nı Anma Komitesi Göreve Başladı

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ve Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin ortak girişimi ile Bayrampaşa'daki Dernek Lokali'nde Boşnak toplumunun seçkin sivil toplum kuruluşları "Srebrenica Soykırımı" konulu toplantıda bir araya geldiler. Srebrenica Soykırımı'nın 21. Yıldönümü nedeni ile yapılacak etkinliklerin belirlenmesi amacı ile yapılan toplantıya Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Sivas Bosna Sancak Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Genç Boşnaklar Derneği İstanbul, Bosna Hersek Dostları Vakfı ve Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu katıldılar. Toplantıda kalan kısıtlı zaman da göz önüne alınarak geç.tiğimiz yıl yapılan etkinlik programının geliştirilerek bu yıl da uygulanması planlandı. Bu amaç doğrultusunda toplantıya katılan tüm dernek ve kuruluşların katılımı ile Srebrenica Soykırımı'nı Anma Komitesi kuruldu.