logo-01.png
logo (2).jpg
logo-01.png
CRR_logo.png

Bu yıl Bosna dostlarının, Ä°stanbullu sanatseverlerin, Bosna Hersek'e ilgi duyan herkesin ilgisini çekeceÄŸini düÅŸündüÄŸümüz bir program hazırladık. Kültür Günleri'nin tüm programına, program içinde yer alan sanatçıların ve yapıtların tüm bilgilerine bu sayfadan ulaÅŸabilirsiniz.

1. Programın tamamı

2. Etkinliklerden haberler

3. Bugün  programda ne var ?

Adsız tasarım-7.png

anur

hadžiomerspahić

Kültür Günleri kapsamında yer alacak etkinliklerden biri de Bosnalı tanınmış

grafik sanatçısı Anur Hadžiomerspahić ’in Istanbul’daki ilk kapsamlı kiÅŸisel

sergisi olacak.

Anur

BOÅžNAKLARIN

TARÄ°HÄ°

Bosna  ve BoÅŸnakların  tarihi konusunda  bugüne kadar yazılmış   en yetkin kitap, referans eser sayılan, Bosnalı tarihçi Mustafa Imamović'in  Historija Bošnjaka  isimli eserinin Türkçe çevirisini "BoÅŸnakların Tarihi" adı ile Türkiye'ye sunuyoruz. Tarih Vakfı ile Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı'nın ortak yayını olarak yayınlanacak olan "BoÅŸnakların Tarihi" kitabının lansmanı, 16 Ekim  günü Pera Müzesi'nde yapılacak.

danis

TanoviĆ

En iyi yabancı film Oscar'ı ve GümüÅŸ Ayı ödülü baÅŸta olmak üzere dünya çapında pek çok ödül kazanan  BoÅŸnak yönetmen Danis Tanović 18 Ekim Günü, "No Man"s Land - Tarafsız Bölge" filminin gösteriminin ardından Ä°stanbulu sinemaseverler ile birlikte olacak.  Tanović sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak.

Belleğin Mirası: Danis Tanović

18- 28 Ekim 2018

Pera Müzesi

BelleÄŸin Mirası: Danis Tanović programı, yönetmenin beÅŸ filmine odaklanıyor ve belleÄŸin silindiÄŸi zamanlarda kök salmanın, tanık olduklarımızın nasıl aktarıldığının ve silikleÅŸen belleÄŸin ardındakilerin hatırlanışının sinemadaki yansımalarını takip ediyor.

Book a place >

Adnan

Teskeredžić Trio

20 Ekim 2018

Pera Müzesi

Bosnalı genç caz topluluÄŸu Adnan Teskeredžić Trio, gelenekselden uzak bir müzik türü ile Ä°stanbullu sanatseverlerle buluÅŸacak.

Lejla

Jusić

27 Ekim 2018

CRR Konser Salonu

Sevdalinka müziÄŸinin çaÄŸdaÅŸ yorumcusu ve aynı zamanda ünlü bir soprano olan Lejla Jusić geleneksel müziÄŸimiz Sevdah'tan Türk Sanat MüziÄŸi'ne uzanan bir repertuar ile CRR sahnesinde olacak.